Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/havne.net/init-data.com/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/havne.net/init-data.com/wp-includes/plugin.php on line 601

Logning

inIT Data sørger for din virksomhed overholder logningskravet i forhold til at udbyde offentlige netværk.

Vores løsninger henvender sig til alle der har behov for IT løsninger, hvor der tilbydes offentlig adgang, og kan bruges både som hotspot, trådløst og kablede netværk. Løsningerne er lavet til at kunne passe ind i ethvert eksisterende netværk, med en nem og hurtig installation, men vi har også løsningen der opbygger hele din trådløse infrastruktur fra bunden.

Vi er PET-godkendt kontaktpunkt, hvilket vil sige at vi sørger for alt hvad der hedder lovpligtig registrering af netværket, samt logningen, og kontakten til myndighederne efterfølgende. Al nødvendig information indsamles på netværket og sendes til vores servers, hvor dataene gemmes i et år, i overensstemmelse med kravene fra logningsbekendtgørelsen.

Ved henvendelse fra myndighederne, bliver inIT Data kontaktet, og vores sikkerhedsgodkendte personale sørger for at henvendelsen bliver behandlet efter forskrifterne.

For dig som kunde betyder det at du nu kan overholde lovgivningen på en nem og billig måde, og blot lade inIT Data overtage ansvaret.

Ring og hør mere om vores  løsninger på tlf: 4092 9892

 

Typiske spørgsmål og svar (FAQ)

Har det nogen betydning for udbydervurderingen, om det er en fastnet-, mobil- eller internetforbindelse, der bliver stillet til rådighed, og hvad med hotspots?

Nej, det er uden betydning for vurderingen, hvilken form for kommunikationsnet eller -tjeneste, der stilles til rådighed for brugerne. Trådløse forbindelser (hotspots) er derfor også omfattet. Se mere herom i § 3 i teleloven.

Hvad skal der til for, at en forening eller lign. kan anses for kommerciel og dermed omfattet af udbyderbegrebet?

Det kommercielle grundlag foreligger, såfremt der er tale om en aktivitet, som sædvanligvis tilbydes eller efterspørges på markedsmæssige vilkår, fx hvis aktiviteten er af generel karakter og rettet til en modtagerkreds, som kan forventes at betale for ydelsen.

Hvis eksempelvis en virksomhed sælger eller markedsfører et produkt for at opnå en fortjeneste – direkte eller indirekte – vil aktiviteten (som fx udbud af internet) blive betragtet som udøvet på kommercielt grundlag. Det er uden betydning, om salget af produktet reelt medfører fortjeneste eller giver underskud.

Stiller et hotel for eksempel et gratis hotspot op i lobbyen eller stiller internet/telefoni til rådighed på værelserne, vil hotellet som udgangspunkt blive anset for udbyder, fordi udbuddet af forbindelsen vil ske som led i markedsføringen af hotellet og dermed med det – indirekte – formål at opnå en fortjeneste for hotellet.

Hvis en forening udbyder fx internet og telefoni, som konkurrerer med andre potentielle udbydere i det område, som foreningen dækker, vil foreningen kunne blive betragtet som kommerciel og dermed omfattet af udbyderbegrebet. Det skyldes, at foreningen må siges at udbyde et produkt, som sædvanligvis tilbydes eller efterspørges på markedsmæssige vilkår. Dette vil som udgangspunkt også gælde, selv om foreningen har skrevet i vedtægterne, at foreningen er ukommerciel. Både foreningens vedtægter og de reelle forhold i foreningen vil være af betydning for vurderingen.

Hvem er udbyder? Min egen virksomhed (fx en campingplads) eller det selskab, som har stillet alt udstyret op og leverer internetforbindelsen til min virksomhed?

Udgangspunktet i de situationer vil være, at det er den virksomhed, som har kundeforholdet, som vil være omfattet af udbyderbegrebet. Hvis kunderne fx afregner direkte med campingpladsen, som efterfølgende afregner med det selskab, der har opstillet udstyret, vil det – som udgangspunkt – være campingpladsen, som er udbyder. Der vil dog kunne opstå situationer, hvor begge virksomheder vil være omfattet af udbyderbegrebet.

Jeg har stillet en (gratis) internetforbindelse op på min café, tankstation eller lign. – er jeg omfattet af udbyderbegrebet?

Som udgangspunkt JA. Når internetforbindelsen stilles til rådighed i forbindelse med en kommerciel virksomhed, vil denne ydelse også blive anset for kommerciel og dermed omfattet af udbyderbegrebet, selvom det er gratis at bruge internetforbindelsen. Det er uden betydning, om det er en lille café med ganske få kunder eller et stort shoppingcenter med tusindvis af kunder, og det er også uden betydning om ydelsen stilles til rådighed gratis eller ej.